top of page
NEKAJ DEJSTEV IN NAVODIL PREDNO SE ODLOČITE
ZA MIKROPIGMENTACIJO

 • pravilno izvedena mikropigmentacija se mora pigmentirati samo v vrhnje plasti kože oz. v epidermis. Pri nekaterih tipih/stanjih kože gre po prvem obisku barva skoraj popolnoma ven, načeloma pa je barva že po prvem nanosu obstojna. Da bi zagotovili dober rezultat je postopek potrebno ponoviti z drugim obiskom - korekcijo, le ta zagotovi obstojnost. Torej za vas to pomeni prvi obisk in korekcija ali dve oz. več, kolikor jih je potrebno, kar v naprej ni možno predvideti, saj je vsaka koža drugačna, prav tako pa ima vsak posameznik drugačen imunski sistem. 
   

 • med postopkom izdelave stranke vedno spremljajo postopek tako, da si v ogledalu pogledajo vmesne rezultate.
   

 • obstojnost je odvisna od tipa/stanja kože, imunskega sistema posameznika, hormonskega stanja, nege kože, izpostavljenosti UV žarkom ter nekaterih drugih dejavnikov. V praksi je to od 1-2 leti ali več (eyeliner, ustnice).
   

 • pomembno je vedeti, da se kraste, ki nastajajo po postopku odluščijo samodejno, nato se pokaže barva, ki je 30-50% svetlejša. 
   

 • če imate hormonske spremembe ali druge zdravstvene posebnosti, nas o tem obvestite.
   

 • če imate na predelih kjer bi se opravila pigmentacija kakršnekoli sveže brazgotine, izvedbo ne priporočamo ali pa s seboj prinesete mnenje svojega zdravnika oz. dermatologa.
   

 • korekcije se opravijo v razmaku do 28 dni, saj koža rabi toliko časa za obnovo in tako pokaže kateri pigmenti se dobro odražajo na vaši koži.
   

 • pri nas vam zagotavljamo sterilnost pripomočkov ter higienske prostore in higienski potek celotnega postopka.
   

 • pred izdelavo permanentnega make up-a na očeh je OBVEZNO potrebno odstraniti umetne trepalnice. Ponovno jih lahko pričnete nositi tri tedne po zadnji korekciji.
   

 • na dan pigmentiranja ne uživajte tablet ali napitkov Aspirina, pripravkov, ki vsebujejo česen ali česen sam po sebi, pikantno hrano, pikantne začimbe, kofein, nikotin.
   

 • pred izdelavo permanentnega makeup-a na očeh morate obvezno odstraniti kontaktne leče.
   

 • če ste že kdaj imeli herpes na ustnicah, nas pred postopkom pigmentiranja ustnic o tem obvestite. Priporoča se predhodna terapija z protivirusnimi zdravili za dvig imunskega sistema. Vsaj teden dni prej.
   

 • če jemljete zdravila, ki povzročajo redčenje krvi, nas o tem predhodno obvestite, saj to lahko povzroči razlitje pigmenta.
   

 • zapleti pri pigmentaciji so izjemno redki, vendar obstaja ta možnost. V tem primeru govorimo o razlitju pigmenta pod kožo, to pa se zgodi kadar poči kapilara in ponese pigmente kjer je razlita (minimalna) krvavitev v okolico predela kjer smo pigmentirali ali zaradi vpliva določenih zdravil. V tem pirmeru počakamo, da pigmenti zbledijo ali opravimo korekcijo s kožnimi barvami, možno pa je tudi odstranitev pigmenta, ki zdravju ni škodljivo in ne pušča brazgotin.

 

 

Pogoste napake, ki se dogajajo so: napačna izbira pigmentov in preglobok vnos v kožo, ki vam tako lahko namesto mikropigmentacije pusti doživljenjski tattoo. Razlika med pravim tattoo-jem in mikropigmentacijo je v pigmentih in v globini vnosa v kožo. Pri mikropigmentaciji vnašamo le v vrhnjo plast kože.

 

Pigmenti, ki čez čas izgledajo zelenkasti, rdečkasti, roza ali oranžni, so najverjetneje pigmenti, ki vsebujejo težke kovine kot so železov oksid, krom in nikelj. To pa ni le zdravju škodljivo, težke kovine v telesu ostanejo za vedno. Naši pigmenti so visokokakovostne blagovne znamke Swiss Color in so ob enem tudi organski.

V VEDNOST:

 

PIGMENTI, KI JIH V STUDIU LOOX UPORABLJAMO ZA IZDELAVO PERMANENTNEGA MAKEUP-A SO SINTATIČNI-ORGANSKI IN IMAJO OPRAVLJEN EPIKUTANTNI TEST.

 

PIGMENTI IMAJO CERTIFIKAT ZA UPORABO PO NOVI UREDBI ECHA, REACH EVROPSKI SKLADNOSTI ZAKONA ZA VAROVANJE ZDRAVJA. 

ALI STE VEDELI...
bottom of page