top of page

Odstranjevanje tetovaže s pomočjo laserske tehnologije je revolucionarno v svetu estetike in medicine, saj je to zelo učinkovita, varna in vse bolj priljubljena metoda za tiste, ki želijo zbrisati neželene tetovaže.

PRIMER: Ali iščete način, kako se znebiti imena, ki ga ne želite več nositi, želite narediti prostor za nov dizajn ali ste enostavno spremenili mnenje o tisti TETOVAŽI iz svojih mlajših let?

Imate PERMANENTNE OBRVI , ki vam niso všeč ali pa so bile nepravilno izvedene?

Odstranjevanje tetovaže s pomočjo laserja je postala izbira številka ena!

Kako deluje odstranjevanje tetovaže s pomočjo laserja?

Postopek odstranjevanja tetovaže s pomočjo laserja je medicinski/kozmetični postopek, ki uporablja napredno lasersko tehnologijo za razgradnjo pigmentov v koži na področju tetovaže. Postopek temelji na načelu selektivne fototermolize, kar pomeni, da je laser zasnovan tako, da cilja na pigmente tetovaže in pri tem varuje okoliško kožo. Ko se laser usmeri v tetovažo, se močna svetlobna energija absorbira v delce barve, kar povzroči njihovo razpadanje na majhne delce. Te manjše delce barve telo nato postopoma odstrani s svojimi naravnimi procesi.

Postopek

Postopek odstranjevanja tetovaže s pomočjo laserja običajno vključuje več sej. Število sej, potrebnih za odstranitev tetovaže, je odvisno od različnih dejavnikov, vključno z velikostjo, barvo, starostjo in lokacijo tetovaže. Med vsako sejo usposobljen tehnik ali medicinski strokovnjak uporabi posebno napravo za lasersko odstranjevanje tetovaže. Postopek lahko povzroči neprijeten občutek, ki ga mnogi opisujejo kot občutek, kot da bi se proti koži rahlo udaril z elastiko. Postopek traja je le nekaj minut, zato je vsak strah bred bolečino odveč.

Nega in celjenje

Po vsaki seji se na območju, ki je bilo obravnavano, lahko pojavi rdečica ali manjša oteklina, podobno blagi sončni opeklini. Sčasoma limfni sistem iz telesa odstrani razbite delce pigmenta, tetovaža pa nato postopoma bledi. Ključno je, da upoštevate navodila za nego, ki jih zagotovi praktik, saj boste s tem zagotovili pravilno celjenje in s  tem tako zmanjšate tveganje za zaplete, kot so okužbe ali brazgotinjenje. Običajna priporočila po zdravljenju vključujejo izogibanje sončni svetlobi in skrb za čistočo ter vlaženje obdelanega območja.

Prednosti odstranjevanja tetovaže s pomočjo laserja

  1. Visoka učinkovitost: Odstranjevanje tetovaže s pomočjo laserja je ena najučinkovitejših metod za odstranjevanje tetovaž, saj ima sposobnost ciljanja različnih barv črnil in vrst tetovaž.
     

  2. Natančnost: Laserska tehnologija omogoča natančno usmerjanje pigmentov tetovaže, pri čemer varujemo okoliško kožo.
     

  3. Vsestranskost: Odstranjevanje tetovaže s pomočjo laserja se lahko uporablja za zbleditev ali odstranjevanje vseh vrst tetovaž, od majhnih preprostih dizajnov do večjih, zapletenih del.

Zaključek

 

Odstranjevanje tetovaže s pomočjo laserja je zelo učinkovita in vse bolj priljubljena rešitev za tiste, ki želijo odstraniti ali zbledeti neželene tetovaže. S napredkom laserske tehnologije in usposobljenimi praktiki je postopek postal varnejši in učinkovitejši, kar posameznikom omogoča, da se poslovijo od svojih obžalovanj glede preteklih 'napak' in sprejmejo svež začetek.

bottom of page